Op onze boerderij houden we zo’n honderd melkkoeien. Loop gerust de ligboxenstal binnen, waar onze koeien gevoerd worden of vredig liggen te herkauwen. Zomers lopen ze in het land achter de boerderij, want wij hechten veel waarde aan natuurlijke weidegang. Twee robots nemen het melken voor hun rekening. Neem ook even een kijkje in onze jongveeschuur, waar de kalfjes staan. En met een beetje geluk zie je in het voorjaar de pinken voor het eerst het weiland in dansen!

Bij de boerderij hoort zestig hectare land. Het grootste deel is grasland, waarvan we in de zomerperiode een fors deel inkuilen als wintervoorraad voor de koeien. Daarnaast verbouwen we maïs als veevoer. De kleiachtige gronden langs de IJssel hebben van nature een hoge vruchtbaarheid. Onze percelen langs de rivier maken deel uit van een internationaal erkende natuurgebied de IJsselvallei.

De Bissems Hofstede bestaat al sinds de zeventiende eeuw. Het bedrijf is ontstaan als afsplitsing van een naastgelegen middeleeuwse kloosterboerderij. De boerderijnaam verwijst naar het Middelnederlandse woord bissen, dat duidt op het onrustig rennen van vee. Over de Bissems Hofstede is een heuse boerderijbiografie verschenen, met allerlei verhalen en anekdotes over het boerenleven in de IJsselstreek van de afgelopen eeuw. Je kunt er in ons gastenverblijf uiteraard heerlijk doorheen bladeren.